O itu e lua i talanoaga a le au faigaluega ua faʻatoa faʻasalalau "le alualu i luma taua."

TALA LELEI UA SAU MAI LE FAIGA FA'AVAE I feutanaiga a tagata faigaluega MO DOCkworkers i SISIFO o le Iunaite Setete.O itu e lua ua o'o i se fa'amoemoe

ILKWU-1

O le aso 10 o Me, o lea ua mafai ai e itu e lua ona maua se maliliega muamua i penefiti tau le soifua maloloina, o le Asosi o le Gataifale a le Pasefika (PMA), o se vaega o tagata e ana galuega tau uafu. e mana'omia le fa'atalanoaina o isi mataupu e maua ai le maliliega.

A’o fa’aauau pea feutanaiga, ua malilie itu uma e lua e le talanoaina aiaiga o le maliliega.

“O le faatumauina o faamanuiaga tau le soifua maloloina ose vaega tāua lea o le konekarate o loo soalaupuleina i le va o tagata e ana galuega o loo fai ma sui o le PMA ma tagata faigaluega o loo fai ma sui o le ILWU,” o le faamatalaga lea a itu auai i se faamatalaga soofaatasi.

Na tusia e le ILWU o faʻamatalaga o le maliega faʻafuaseʻi o le a le faʻaalia aʻo faʻaauau pea feutagaiga.

O tagata faigaluega uafu ma la latou iuni malosi, le ILWU, o loʻo unaʻia mo totogi maualuga i le lotolotoi o le mamafa o le mamafa i luga o faʻailoga mai le maketi o pusa oloa.

ILWU-2

I le isi itu, o tagata va'a ma pusa pusa, ua afaina i le tele o tuai ma laina laina, o loʻo taumafai e faʻateleina le masini ma faʻamalieina galuega.

I le faagasologa, o feutanaiga ua lamatia ai le tele o faʻalavelave, faʻatuai ma faʻalavelave i pusa pusa i le West Coast o le Iunaite Setete.

O le konekarate o loʻo faʻatalanoaina e aofia ai le silia ma le 22,000 tagata faigaluega i le gataifale i 29 uafu i le US West Coast.

O le maliliega muamua na muta ia Iulai 1. O le a faʻaauau pea uta uta ma faʻaauau pea galuega masani o le uafu seʻia oʻo i se maliliega fou, o le tala lea a itu e lua i se faʻamatalaga.


Taimi meli: Iul-29-2022