Na pa'ū le uta i le sami i le 90% mai le maualuga o le tausaga talu ai, o pisinisi kata seti na mafatia i maketi sili ona leaga i totonu o le sefulu tausaga, o le maketi i le tulaga "pagia"

Talu mai le amataga o lenei tausaga, o loʻo faʻaauau pea ona paʻu le tau o le gataifale i le lalolagi i le tulaga o se tulaga maualuga i le amataga, ma o le faʻaitiitia o le faʻatupulaia ua faʻavavevave talu mai le kuata lona tolu.

I le aso 9 o Setema, o faʻamaumauga na tuʻuina mai e Shanghai Shipping Exchange na faʻaalia ai o le fua o uta o oloa auina atu i fafo mai Shanghai Port i le maketi Meixi Basic Port e $3,484 /FEU (40-futu container), i lalo ifo o le 12% mai le vaitaimi muamua, ma le maualalo talu mai Aokuso. 2020!

I le aso 2 o Setema, o le fua faatatau na paʻu i luga o le 20 pasene, mai luga aʻe o le $5,000 i le "tolu"

O loʻo faʻamoemoe le alamanuia o le maualuga o le tau o oloa i fafo e faʻamalosia ai le manaʻoga, o le faʻaititia o le tamaoaiga o loʻo faʻateleina, pe a faʻatusatusa i le tau o felaʻuaʻiga i le tausaga talu ai i le sefulu afe tala, o le kuata lona fa o le maketi o uta i le lalolagi e le o mautinoa, pe o le a aliali mai i le o le vaitau maualuga e le o manuia maketi, o le a pa'ū atili tau o uta.

totogi o felauaiga-1

O tau o uta i le Talafatai i Sisifo ua paʻu i lalo i le 90% mai le maualuga o le tausaga talu ai!

O le kuata lona tolu o le vaitau maualuga masani mo le maketi o uta i le lalolagi, ae o le tausaga nei e leʻi siitia le tau o uta e pei ona faʻamoemoeina, ae o se faʻaitiitia tumau.

I le aso 9 o Setema, o le Shanghai Export container composite freight Index na tuʻuina mai e le Shanghai Shipping Exchange e 2562.12 points, i lalo o le 10% mai le tausaga talu ai, faʻamauina le 13 vaiaso sosoo o le paʻu.I le 35 o lipoti faalevaiaso na faalauiloa mai i lenei tausaga, ua paʻu i le 30 o latou.

E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai, o tau o uta (vaa ma totogi faaopoopo) na auina atu i fafo mai le uafu o Shanghai i maketi autu i Sisifo ma Sasaʻe o le Iunaite Setete e $3,484 /FEU ma le $7,767 /FEU i le aso 9, i lalo 12% ma 6.6 % fa'atusatusa i le piriota talu ai, fa'asologa.O le tau o Sisifo ma le Iunaite Setete na faʻamauina le maualalo fou talu mai Aukuso 2020. I le aso 2 o Setema, o le US-West auala na pa'ū 22.9 pasene i le $3,959 /FEU mai le $5,134 i Aukuso 26. sili atu i le 30%;Faatasi ai ma tau i le $7,334/FEU i le aso 1 o Iulai, o le auala a Amerika ma Sisifo ua paʻu i luga o le 50% talu mai le kuata lona tolu.

Mafaufau i le tau o nisi o auala agai i Sisifo o le Iunaite Setete i le tausaga talu ai na sili atu i le $30,000, o le uta lata mai o le USD2850/HQ ua paʻu i le 90% pe a faatusatusa i le maualuga o le tausaga talu ai!

O le lipoti a le Shanghai Shipping Exchange na faailoa mai ai o le faatinoga talu ai nei o le maketi o felauaiga o pusa oloa a Saina e fai si maualalo, o le manaoga o felauaiga e leai se tuputupu ae.Mo auala i Amerika i Matu, o le vaʻaiga e faʻaletonu i le taimi o le a faʻaauau pea ona faʻamalosi le Federal Reserve e taofiofia le tau.I le vaiaso talu ai, na le mafai ai ona faʻaleleia le faʻatinoga o le maketi o felauaiga, ma o le faʻavae o le sapalai ma le manaʻoga na fai si vaivai, ma mafua ai le faʻaauauina o le paʻu o tau o uta i maketi.

E taua le taʻua o le Shanghai Composite index o fua o uta uta oloa auina atu i fafo na faʻaalia ai na paʻu le tau o uta mo le 17 vaiaso sosoo mai le tumutumu o le amataga o le tausaga, ona toe faʻaleleia lea mo le 4 vaiaso, ona paʻu ai lea mo le isi 13 vaiaso sosoo, pau i lalo. le maualuga o le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai i le faaiuga o Iulai.O le maketi e pa'ū ma pa'ū, e oʻo lava i le aso, e mafai ona oʻo i le selau o tala.

I isi faʻamatalaga taua, o le Drury's World Container Freight Index (WCI) ua faʻaitiitia mo le 28 vaiaso sosoo, pa'ū 5% i le $ 5,378.68 /FEU i le vaitau lata mai, i lalo 47% mai le tausaga talu ai ma 46% maualuga nai lo le 5-tausaga averesi o $3,679;O le FBX i le lalolagi atoa o fa'asologa o tau o uta sa i le $4,862/FEU, ina ua pa'u i lalo i le 8% i le vaiaso talu ai.

O le Baltic Dry index o tau o uta na siitia i le 35 points pe tusa ma le 3% i le 1,213 i le Aso Faraile, ina ua maeʻa ona siʻitia 11.7% i le vaiaso talu ai i lona tulaga maualuga talu mai le ogatotonu o Me.Ae ina ua uma ona pa'ū sili atu i le 49 pasene ia Aukuso, o le faasino igoa o loʻo i lona tulaga maualalo i le toeitiiti atoa le lua tausaga.

totogi o felauaiga-2

I le taimi lava e tasi e pei ona pa'ū tau o uta, ma tau o oloa a kamupani vaa

Talu ai nei, ua pa'ū le tau o le maketi i luga o le tau o faʻatauga a kamupani lisi ua atagia mai.

I le fa'ai'uga o Iuni, ua va'aia e le vaega o le Gataifale se galu o le so'o.O le tele o kamupani va'a na va'aia le toe fa'aleleia atili o tau o sea ina ua mae'a le malosi o tupe maua i le kuata lona lua, ma fa'atupula'ia lagona o le aufaipisinisi.Ae ui i lea, ona o le faʻaauau pea o le faʻaitiitia o tau o felauaiga, o le tau o sea o le vaega na toe liliu i lalo talu ai nei, Maersk, Evergreen, Yangming ma isi kamupani na faʻamauina se maualalo fou i lenei tausaga.

totogi o felauaiga-3

I le amataga o Setema, na faʻaalia ai e nisi o kamupani vaʻa lisi a latou faʻaiʻuga o Aukuso, lea na faʻaalia ai foi le toso i tua o maketi.O tupe maua a Wanhai o le T $ 21.3bn ia Aukuso na maualalo i le toeitiiti atoa le tausaga ma lalo 13.58% mai le masina lava lea i le tausaga talu ai.O tupe maua a Yangming e T $35.1bn, i lalo mai le tausaga na muamua atu i le numera tasi o le tuputupu aʻe o le 7 pasene.O tupe maua a Evergreen Marine na fa'agesegese ile T $57.4bn, i luga 14.83% tausaga i lea tausaga.

totogi o felauaiga-4

O le aso 7 o Setema, na ioe ai Zhang Shaofeng, le pule sili o vaa o Yangming, o Me sa ia matua manatu lelei lava e uiga i le faatumauina o le tau o uta ma o le paʻu o le maketi ua sili atu nai lo le faamoemoe, ma o kamupani laʻu pusa oloa na feagai ma uunaiga mai le au vaʻa e toe faʻatalanoa a latou tau konekarate.

Fai mai Zhang Shaofeng, ona o le tau o le tau o le faʻaititia o le taumafaina, o le fua o uta ona o uta o loʻo faʻaauau pea i le "masani", mo le lua tausaga talu ai i Europa ma o le laina laina e oʻo atu i le lima numera i le tulaga le masani ai, ae le toe foi i tua. $2000 a’o le’i o’o i le fa’ama’i ma le maualalo o le vai, ona va’ai lea i le 10 masina, pe a fa’apea o le a aga’i i luma le va’aiga o le tamaoaiga i le atina’e lelei o fela’ua’iga i le vasa, e maua le avanoa o le tau e taofi ai le pa’u pe toe fo’i.

Na taʻua muamua e le peresitene o le nofoaga autu o galuega a le Maersk's Asia Pacific, Andrew Coan, o felauaiga i Asia e fai si mautu ma o lea ua taulaʻi atu le kamupani i Europa, lea e feagai ma luitau e pei o taʻaloga, mugala ona o vaitafe ma le le lava o avetaavale.O le fa'amuamua a le 'au a Maersk Asia o le fa'aitiitia lea o a'afiaga o nei fa'afitauli e ala i le galulue fa'atasi o le lalolagi, mata'ituina lelei o atina'e ma fa'amautinoaina o lo'o tu'uina atu i tagata fa'atau fa'amatalaga fa'aonaponei e fesoasoani ai ia i latou e fa'afetauia lu'itau o le sapalai o le lalolagi.

O le vaitau maualuga e le manuia, seti pisinisi kata na mafatia i maketi sili ona leaga i le 10 tausaga?

I le avea ai o se tagata auai taua i le maketi o le gataifale, o le aoina o avetaavale kata i luga o le vaaiga o le maketi e matua loloto lava.I aso ua tuana’i, sa tele lava le laina a’o le’i o’o i le Mid-Autumn Festival ma le National Day ona o lo’o faanatinati atu le au va’a e momoli atu oloa, ae o le tausaga nei ua suia le tulaga.

Talu ai nei, na fa'asalalau ai e se netizen se ata vitio e fa'apea, "O le uafu i Waigaoqiao i Shanghai e tumu i ta'avale container, e fa'aloloa mo le tele o kilomita."Na asiasi atu le au tusitala ma iloa ai ua soona fai ata faapena.Ae i le tulaga o le alamanuia tulaga quo, o le tele o avetaavale kata seti e atagia ai le tulaga o maketi e moni lava o nisi maualalo.

Na taʻua e Yang, o loʻo galue i femalagaiga i Shanghai Port mo se taimi umi, i le lua tausaga talu ai, o le numera o taʻavale e aoina kata e tele ma o le tauvaga maketi e malosi.Ae ui i lea, ona o le faʻamaʻi faifaipea, o le tulaga o le "tele taʻavale ma le faʻaitiitia o oloa" e sili atu le mamafa o le au fai uta.

I Shenzhen, Yantian Port, Shekou auala o loʻo iai foʻi le tele o paka taʻavale.O le mafuaaga, na faailoa mai e le alamanuia, i le tasi itu, i le tulaga o le itiiti ifo o uta, e tatau ona faatali avetaavale loli mo se taimi umi mo ni oka, o le paka i autafa o le auala e sili atu ona faigofie, ae sefe foi pili o paka, e oo lava i le o le tulaga lamatia o le paka faasolitulafono e "lelei";Ae o le isi itu, ua tele nofoaga e paka ai taavale ua fausia mo isi mea e faaaoga, ma ua matua oomi lava le avanoa e paka ai taavale, ma ua le faigofie ai i avetaavale ona paka.

Avetaavale seti kata e uiga i le 13 tausaga o le Matai Hu taʻu atu i le au tusitala o le taavale maketi, e laʻititi le tele o oloa, tauvaga mataʻutia, ia faʻaluaina le faʻatonuga o le avetaavale.Faatasi ai ma le maualuga o le tau o le suauu, e taugofie le okaina o loli, ma faigata ai ona lagolagoina tupe maua fiafia.“E toetoe lava o aso uma e maua ai a’u oka, ae ua tolu a’u oka talu mai Setema”.Fai mai Mr. Hu e masani ona filifili avetaavale e malolo pe a latou le faamalieina i le tau.

Na ta’utino Mr Wu, lea ua lata ona litaea, i le silia i le 10 tausaga o lana la’u uta container i le uafu, “o le maketi i lenei tausaga e sili ona vaivai”."Sa masani ona mafai ona ou fefaʻatauaʻi ma kamupani faʻatau oloa pe a ou faia ni oka, ae o lea ua toetoe lava leai se avanoa e feutagaʻi ai," o le tala lea a Wu.

totogi o felauaiga-5

O le kuata lona fa mo pisinisi va'a na fa'anoanoa ona o le fa'avaivaia o manaoga o le lalolagi

Mo le maketi o felauaiga i le lalolagi, o le kuata lona tolu o le vaitau maualuga masani.Ae talu mai le masina o Iulai ia Setema o le tausaga nei, na le mafai ai ona toe faʻaleleia le maketi e pei ona faʻatulaga, ae o loʻo faʻaauau pea ona paʻu i lalo o le mamafa, ma o le tele o tagata mai totonu o loʻo mapuea i le "maketi a le au faʻatau" ua suia atoa i le "faʻatau maketi".

O le lipoti muamua a Maersk na taʻua ai o le vaivai o le tamaoaiga i le tele o tamaoaiga i Sisifo ma le paʻu o manaoga o tagata faatau na mafua ai le le lelei o le faatinoga i le vaitau maualuga o lenei tausaga.

Fai mai le tagata su'esu'e i le lumana'i, Chen Zhen, na fa'atūina securities times reporter e fa'apea, mai le tulaga o le gafatia i le itu mana'omia, na a'afia i le fete'ena'iga i le va o Rusia ma Iukureini le leaga o le sasaa ma Europa ma le faletupe tutotonu a le Iunaite Setete e si'i vave tului, fa'ateleina le tamaoaiga o le lalolagi. o'o i lalo, ua i ai i tulaga fa'atekinisi i totonu o le Iunaite Setete, o le tamaoaiga o Europa i lalo o le mamafa e tele atu, o le manaoga lava e tasi na fa'agesegese malosi i Europa ma Amerika, Big US retailers ua fa'aleaogaina le faitau piliona o poloaiga.

I le itu sapalai, o le gafatia o pusa o le lalolagi na siitia i le 3.9% i lea tausaga ma lea tausaga i le kuata lona tolu, lea na i ai i se tulaga maualuga i le fitu tausaga talu ai.Ona o le vaivai o le mana'oga, o le fa'aoga fua o le gafatia na o'o i le maualuga i le lima tausaga talu ai.E ui ina sa i ai faʻalavelave i le tele o uafu i Europa ma Amerika, o le tulaga lautele o le faʻaogaina o le taulaga ma le faʻaleleia o vaʻa na faʻateleina i le siʻitia o le COVID-19 faiga faʻatonutonu i le tele o atunuʻu, ma iʻu ai i le faʻatupulaia o le sapalai o gafatia moni.

E talitonu Chen Zhen o le kuata lona fa o le maketi o uta i le lalolagi e le o mautinoa lava, o le ai ai se vaitau maualalo maualalo, o le a pa'ū atili le tau o uta.O tau i le kuata lona fa e mautinoa lava e sili atu i lalo o le tausaga talu ai ma e oo lava i lalo ifo nai lo le kuata lona tolu o lenei tausaga.E le gata i lea, i le isi fa masina o lenei tausaga, o le tele o vaʻa fou o le a faʻatapulaʻaina, ae o le a faʻatumauina le faʻalauiloaina i le isi lua tausaga ma sili atu atunuʻu o le a faʻamalieina le faʻamaʻi pipisi, lea o le a faʻateleina ai le mamafa o le sapalai gafatia. ma'ai.O tau o le a fa'aletonu atili i le tausaga a sau, ma o fua faatatau umi o le a pa'u malosi i le tausaga a sau.

Shassie Levy, pule sili ma faʻavae o Shifl, o se faʻasalalauga faʻafuainumera, e talitonu aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi, o tau mai Saina i Los Angeles e mafai ona maualalo i le $900 i le $1,000, o le taimi lea o le a leiloa ai le tele o tupe a kamupani vaʻa.I le taimi nei, o uafu o Niu Ioka ma Los Angeles o loʻo vaʻaia le paʻu tele o tau, ma o na fua faatatau o le a iai se aʻafiaga, faʻateleina ai le manaʻoga ma tau i lalo.Ae na taʻua e Levy, e ui ina paʻu i lalo le tau o uta mai le maualuga, ae o loʻo toeitiiti faaluaina le maualuga nai lo le taimi aʻo leʻi tupu le faʻamaʻi.E foliga mai ua toe foʻi le maketi i le tauvaga lelei, ma o tau o uta o le a toe foʻi i le tulaga o le tauvaga atoa.


Taimi meli: Sep-15-2022