Maersk tulaga lima i le fa'avasegaina o kamupani va'a ta'uta'ua i le lalolagi ma fa'atauta'i tele mo le fa'aauauina

E tusa ai ma a matou faʻamatalaga lata mai: Aso Tofi na teʻa nei, na pasia ai e le Iuni a Europa le tulafono muamua e manaʻomia ai le suauʻu lanu meamata a le lalolagi, na filifili ai e 2030 faʻaulu lanu meamata e faʻatūina ai tulaga faʻapitoa!

图片1

I le amataga o le masina nei, na faasilasila ai e Maersk ua ia okaina isi vaa lapopoa e ono lanu meamata lanu meamata e tumu i le methanol, e tofu ma le malosi e tusa ma le 17,000 TEUs (20-futu containers), e sui ai se aofaiga tutusa o le gafatia o le taamilosaga ola.

I le taimi nei, o le atina'e lanu meamata ma le gafataulimaina e foliga mai o se tulaga e le mafai ona toe fa'afo'isia i pisinisi va'a a le lalolagi.

O le WBA Transport Benchmark talu ai nei na fa'avasegaina ai kamupani fela'uaiga e 90, e aofia ai kamupani va'a ta'uta'ua ma kamupani tetele fa'atau, mo lo latou "tumau" i se su'esu'ega e fa'atatau i le Iloiloga o le Low Carbon Transition Approach (ACT).

E tusa ai ma faʻamaumauga faʻasalalau faʻasalalau, Maersk tulaga maualuga i totonu o kamupani vaʻa na suʻesuʻeina, i le tulaga lima.O le sini a le kamupani, o loʻo faʻamatalaina e le WBA o le "fiafia tele", o le faʻaitiitia lea o le kasa oona ituaiga 1 i le 50 pasene i le 2030.

Na sosoo ai ma le kamupani vaʻa a Korea i Saute HMM i le Numera 17, Habrecht i le Numera 25, Wanhai Shipping ma Evergreen Shipping mai Taiwan i le Numera 34 ma le Numera 41.

MSC, le kamupani va'a tele i le lalolagi, tulaga 46th, sosoo ai ma le ZIM (47th);CMA CGM tulaga 50th.

I le faaopoopo atu i kamupani fela'ua'i, o lo'o iai fo'i le tele o fa'atauga fa'atau oloa i luga o lenei lisi.

E tusa ai ma le lisi o faʻamatalaga o loʻo faʻaalia: faʻatau oloa tele DSV tulaga 23rd, Kuehne + Nagel tulaga 44th;O le Sinotrans, le kamupani uta tele a Saina, na sau i le Numera 72, sosoo ai ma CH Robinson.

Na faitioina e le lipoti le vaega o felauaiga atoa, fai mai e oo lava i kamupani o loʻo i ai fuafuaga faʻamaʻi "leai ni auiliiliga, loloto ma vaeluagalemu ... Faʻatapulaʻaina le siakiina o latou ausia o sini Paris ".

Amir Sokolowski, le ulu o le CDP o suiga o le tau o le lalolagi, na tuuina atu se lapataiga malosi e uiga i le leai o ni "tulaga vavalalata".

"O lenei faʻailoga o loʻo faʻamaonia ai se mea taua poʻo se faʻalavelave i luga o le auala e ausia ai le 1.5 ° C faʻatapulaʻa i luga o le maualuga o le vevela o le lalolagi, e manaʻomia ai gaioiga faʻamalosi mai kamupani felauaiga ma logistics.

"E manaʻomia e Kamupani ona faʻatulagaina e le gata o sini umi, ae faʻapea foʻi ma sini lata mai, faʻatasi ai ma fuafuaga faʻamaonia o suiga o le tau e faʻaalia ai le auala latou te ausia ai nei sini.

O Vicky Sins, o le ulu o le decarbonization ma le suiga o le malosi i le World Benchmarking Alliance, na valaau foi i pulega o felauaiga ina ia "laa i luga."

"Mai suʻesuʻega i fautuaga a tagata faʻatau i faiga faʻavae ma tulafono faatonutonu maualalo," o lana tala lea, "ae a aunoa ma le auai malosi o kamupani uma, o le a le mafai ona faia suiga tetele."

“E taua tele kamupani fela’uaiga i le feso’ota’iina o tagata ma oloa i le lalolagi atoa, ae e le mafai ona olaola se’i vagana ua atina’e fo’i nofoaga ma tagata o lo’o siomia ai i latou, e le o se fa’atele le fa’apea atu o le lumana’i o lo tatou lalolagi o le a fa’alagolago tele i le fa’aliliuina o nei kamupani. a latou folafolaga i le faatinoga.”

Ole metotia fa'ailoga (ACT) mo le lisi, lea na fausia ma le CDP, o se fa'alapotopotoga e leai ni tupe mama o lo'o fa'atautaia se fa'asalalauga fa'alauiloa o le si'osi'omaga, e su'esu'eina kamupani e le'o i luga ole latou kaponi moni, ae i luga oa latou taumafaiga e fa'asaga i le fa'a'ese'esea.


Taimi meli: Oke-27-2022