22,000 Dockworkers tete'e i le US?Le fa'alavelave sili ona tapunia uafu talu mai le fa'ama'i!

22,000 Dockworkers tete'e i le US (2)

O le INTERNATIONAL Longshoremen's Union (ILWU), lea e fai ma sui o tagata faigaluega i le Iunaite Setete ma Sepania, ua valaau mo le taimi muamua mo le taofia o talanoaga, na lipotia mai e Reuters.120,000 pusa gaogao ua tumu ai le Talafatai i sasae!

Ua le kilia uafu i le talafatai i Sisifo, ua poloka le itu i sasae!E le gata i lea, o le Port of Shanghai, lea faatoa toe maua le 90% o lona gaosiga, e mafai foi ona toe paʻu i le mamafa ona o le mamafa o vaega eseese.

E ono fa'atupu ai le fa'alavelave sili ona tapunia uafu talu mai le fa'ama'i

O le International Longshoremen's Union (ILWU), lea e fai ma sui o tagata faigaluega i Amerika ma Sepania, ua valaau mo le taimi muamua mo le taofia o feutagaiga ma le Pacific Maritime Association (PMA), lea e fai ma sui o tagata faigaluega.

Na faailoa mai e le alamanuia o le fuafuaga a le ILWU o loʻo masalomia o le "saunia mo se osofaʻiga", lea e ono mafua ai le tele o faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave talu mai le faʻamaʻi.

O le sologa o le a aofia ai le 22,400 tagata faigaluega uafu i le 29 uafu o le Talafatai i Sisifo.Ua taʻua e le New York Times e toetoe o le tolu-kuata o le sili atu i le 20,000 tagata faigaluega o loʻo faʻamautu i taulaga o Long Beach ma Los Angeles.O uafu ia e lua o le faitotoa autu lea mo oloa mai Asia agai atu i le Iunaite Setete, ma o le pisi i o latou uafu ua avea ma faafitauli i le sapalai o le lalolagi.

O lo'o iai atugaluga e uiga i fa'ai'uga o talanoaga e fa'atatau i fa'ai'uga ua mavae.O le galu o osofaiga i Westport na muamua aliali mai i le 2001. I lena taimi, ona o feeseeseaiga a le aufaigaluega, na agai saʻo ai le au taula o Westport, ma iu ai ina tapunia le 29 uafu i le West Coast mo le silia ma le 30 itula.O le gau o le tamaoaiga o le Iunaite Setete na sili atu i le 1 piliona TALA i le aso, ma na afaina ai le tamaoaiga o Asia.

22,000 Dockworkers tete'e i le US (3)

I le taimi na toe foʻi atoatoa ai Saina i le galuega ina ua maeʻa le faʻamaʻi, na taofia e le au faigaluega i le US ma Sepania a latou feutagaiga, ma lafoina se isi pomu i le le lava o le gafatia o felauaiga.O le vaiaso na teʻa nei, o le Shanghai Container index (SCFI) na faʻamutaina le 17 pa'ū sosoo, o le eleele Europa i luga;Faatasi ai ma i latou, i le avea ai o se fuafaatatau o le auina atu i fafo a Saina, "China Export Container Freight Index" (CCFI) na muamua siitia, mai Sasaʻe Mamao i Sasaʻe o le Iunaite Setete, Sisifo o le Iunaite Setete na siitia i le 9.2% ma le 7.7 %, e fa'ailoa mai ai ua fa'atupula'ia le mamafa o le si'itia o tau o uta.

22,000 Dockworkers tete'e i le US (4)

Na faʻailoa e le au faʻatau oloa o le siʻitia talu ai nei o le faʻamaʻi COVID-19 na mafua ai le toe faʻaleleia o le tele o uta.I le taimi muamua, na faʻamoemoeina e le au vaʻa e lua o Maersk ma Herberod le pa'ū tele o tau o uta i le afa lona lua o le tausaga "e le tatau ona vave oʻo mai" (), ona o le aʻafiaga o feutagaiga a le au faifaʻailoga i le va o le US ma Sepania e leʻi faia. manatu.O le tagata i totonu o le vasega o suʻesuʻega e faʻatatau, talu mai lenei vaiaso, o le nofoaga o le container, umi pe tusa o le tau o uta e faʻamoemoe e ulu atu i le kolosi auro.

E tusa ai ma se tasi e masani i le tulaga, o itu e lua ua lokaina i feutagaiga malosi talu mai le aso 10 o Me, ma e "itiiti le alualu i luma" i feutagaiga.E foliga mai e le o faanatinati le ILWU e faia se faaiuga aʻo leʻi maeʻa le konekarate ia Iulai 1, ma ua foliga mai e telegese pe teteʻe foi le au faigaluega.

E tusa ai ma le IHSMarket JOC's faasalalau faasalalau na lipotia mai e fai ma sui o le faletupe a Amerika i Sisifo dockers faavaomalo terminals and warehousing union (ILWU) ua valaau mo se moratorium i talanoaga konekarate ma le US west coast port dockers international terminals and warehousing union (ILWU) ua valaau mo se taofiga o talanoaga konekarate ma le US west coast port dockers, seia oo ia Iuni 1, pe a faamaonia, o le a taofia lē tumau. amata i le Aso Faraile, mafuaaga e le o manino, o le iuni mo le tumau e leʻi tali atu i talosaga faifaipea mo manatu.Peitai na ta‘ua e tagata e masani i lea mataupu, o loo manino lava e lē o faanatinati le aufaigaluega e faamautu se konekarate fou ae lei uma le konekarate o loo iai nei ia Iulai 1.

Na taʻu atu e le pulega a Biden i le aufaigaluega ma le pulega o le a le taliaina ni faʻalavelave i taulaga i sisifo o le Talafatai.O le pulega a Biden na feiloai toetoe lava i vaiaso taʻitasi ma paaga a West Coast talu mai le fausiaina o le ofisa o le taulaga avefeʻau i le tautoulu talu ai.Na taʻua muamua e se sui o le task force e faapea, na faamanino e le White House i tagata e ana galuega ma iuni, e le mafai ona latou talia le faʻagesegese o tagata faigaluega i uta poʻo le lokaina o fale faigaluega i lenei tausaga.Ae foliga mai o le ILWU, lea na lagolagoina Biden ma Harris i le palota a le peresetene i le silia ma le tausaga talu ai, e le o faatauina.

22,000 Dockworkers tete'e i le US (1)

120,000 pusa gaogao ua tumu ai le talafatai i sasae

A'o le'i mae'a uma uafu i le itu i sisifo, ua poloka le itu i sasa'e - 120,000 container gaogao ua tumu ai le talafatai i sasa'e!!

O taulaga o Oakland ma Savannah i Kalefonia ma Charleston i Karolaina i Saute o le isi filifiliga sili lea mo le tele o vaʻa o loʻo taumafai e faʻafeiloaʻi poloka i Kalefonia i Saute ina ua uma ona lolovaia uafu o Los Angeles ma Long Beach i le West Coast o le US. containers i le tausaga talu ai, na lipotia e le aufaasālalau a Amerika.O le taimi nei o vaʻa o loʻo suʻe se "va" i totonu o le atunuʻu o loʻo lolovaia uafu i Niu Ioka ma New Jersey i le Talafatai i Sasaʻe, ma o le amataga lena.

O nofoaga e la'u ai uta i uafu o Niu Ioka ma New Jersey ua tauivi talu mai le amataga o le tausaga ona e umi atu le taimi e ave ai e le au uta oloa mai nofoaga ma uta o lo'o fa'aputu i uta e fa'atali e lafo i fafo.Sa fa'atumulia lotoa o container i taulaga i le Talafatai i Sasa'e i le 120,000 containers gaogao, e sili atu i le faaluaina le tele nai lo le masani.O lo'o fa'agaoioia nisi o fa'amauga i le sili atu i le 100% le gafatia, ma o'o atu ai i poloka.

A'o amata le vaitau o fela'ua'iga o le tau mafanafana, o lo'o talanoa le au ofisa o le uafu i kamupani va'a, ave ta'avale loli ma faleteuoloa e fa'amalieina ai le pisi.

E le gata i lea, e tusa ai ma le Shanghai itu o le faʻamatalaga, o Shanghai taulaga faʻapipiʻi lisi o aso taʻitasi ua toe maua mai le 90%.I le taimi nei, o le auala ma le faʻaogaina o vaʻa i Shanghai uafu e masani lava, ma e leai se faʻalavelave i totonu o le taulaga.E pei o le taimi nei o loʻo faʻaauau pea ona faʻalauteleina e pati le mamafa o le faʻalavelave, Le Taulaga o Shanghai poʻo le toe foʻi atu i se faʻalavelave tele.


Taimi meli: Me-27-2022