De to sidene i havnearbeidersamtalene har nettopp annonsert «betydelig fremgang».

GODE NYHETER HAR KOMMEN FRA INDUSTRIENS nøye overvåkede arbeidsforhandlinger FOR DOKKEarbeidere VEST i USA.De to sidene har nådd en tentativ

ILKWU-1

International Terminal and Warehouse Union (ILWU) har vært i samtaler med Pacific Maritime Association (PMA), en arbeidsgivergruppe for havneterminaler, siden 10. mai. De to sidene har nå klart å komme til en foreløpig avtale om helsefordeler, men likevel må forhandle om andre spørsmål for å komme til enighet.

Mens forhandlingene fortsetter, har begge sider blitt enige om å ikke diskutere betingelsene i den foreløpige avtalen.

"Å opprettholde helsefordelene er en viktig del av kontrakten som forhandles mellom arbeidsgivere representert av PMA og arbeidere representert av ILWU," sa partene i en felles uttalelse.

ILWU skrev at detaljer om den foreløpige avtalen ikke ville bli avslørt mens forhandlingene pågikk.

Havnearbeidere og deres mektige fagforening, ILWU, presser på for høyere lønn midt i hardt press på terminaler fra det ekstreme containermarkedet.

ILWU-2

På den annen side streber avsendere og containerhavner, plaget av store forsinkelser og skipskøer, for å øke automatiseringen og optimalisere driften.

I prosessen har forhandlingene truet med flere forstyrrelser, forsinkelser og overbelastning ved containerterminaler på vestkysten av USA.

Kontrakten som forhandles dekker mer enn 22 000 kystarbeidere ved 29 havner langs den amerikanske vestkysten.

Den forrige avtalen gikk ut 1. juli. Lasteforsendelser vil fortsette og normal havnedrift vil fortsette inntil en ny avtale er oppnådd, sa de to sidene i en uttalelse.


Innleggstid: 29. juli 2022