ILWU og PMA vil sannsynligvis nå en ny arbeidskontrakt ved kaien i august-september!

Som spådd, mener et økende antall kilder nær de pågående arbeidsforhandlingene ved bryggen i USA at selv om det fortsatt er flere vanskelige problemer som skal løses, er det stadig mer sannsynlig at en avtale vil bli oppnådd i august eller september med lite forstyrrelser ved kai!Jeg har også gjentatte ganger advart om at eventuelle overdrivelser og spekulasjoner bør tenke på formålet med selskapet og teamet bak dem, ikke bli medlem av den blinde strømmen, spesielt for å være forsiktig med de private godene på vegne av selskapets mediehjernevasking.

  1. "Partene fortsetter å møtes og forhandle," sa administrerende direktør Gene Seroka i Port of Los Angeles i dag.."Begge sider har erfarne forhandlere ved bordet, og begge sider forstår deres betydning for den amerikanske økonomien.Jeg er optimistisk på at vi får en god kontrakt og varene vil fortsette å flyte.

2. Biden-administrasjonen la hardt press på fagforeninger og fagforeningsledelse for å komme til enighet uten å bremse containertrafikken ytterligere ved havner på vestkysten.Selvfølgelig er det fortsatt de som ikke tror at prosessen vil fungere problemfritt.Ingen er villig til å utelukke muligheten for at samtalene kan gå av sporet, selv om de fleste anser det som en liten mulighet.

3. Nylige felles uttalelser fra International Terminals and Warehouses Union (ILWU) og Pacific Maritime Association (PMA), inkludert en utstedt bare timer før den nåværende kontrakten utløper 1. juli, ser ut til å være rettet mot å dempe disse bekymringene.Uttalelsen lyder delvis: "Selv om kontrakten ikke vil bli forlenget, vil forsendelser fortsette og havner vil fortsette å operere normalt inntil en avtale er oppnådd ..." .

4. Noen er fortsatt skeptiske, gitt den lange historien med kamphandlinger og lockouter knyttet til ilWU-PMA kontraktsforhandlinger som dateres tilbake til 1990-tallet."Til tross for nylige felles uttalelser, er interessenter i forsyningskjeden fortsatt bekymret for potensielle forstyrrelser, spesielt i fravær av kontrakter eller forsinkelser," skrev mer enn 150 bransjeforeninger i et brev 1. juli til president Joe Biden.."Dessverre stammer denne bekymringen fra en lang historie med forstyrrelser i tidligere forhandlinger."

5. Likevel vokser stemningen blant kilder tett på forhandlingene.De siste nyhetene er at sjansene for massive forstyrrelser avtar etter hvert som de to sidene forhandler videre."Mens den nåværende kontrakten har utløpt, har begge sider indikert at de er sikre på at en kontrakt vil bli signert på kort sikt og at en kontrakt vil bli signert for å forbedre havneeffektiviteten," sa representant John Garamendi, en California-demokrat. uke på Western Food and Agriculture Policy Summit..Den fortsatte, intense involveringen av tjenestemenn i Biden-administrasjonen, som arbeidssekretær Marty Walsh og havneutsending i Det hvite hus Stephen R.Lyons, forsikret også interessenter om at de var i regelmessig kontakt med arbeids- og foreningsledelsen.

6. Å unngå arbeidskamp som forstyrrer varestrømmen og gir drivstoff til inflasjon, blir sett på som et sentralt politisk ansvar for Mr. Biden foran midtveisvalget i november.

7. Interessentoptimisme er basert på antakelsen om at store problemer kan løses ved forhandlingsbordet.Arbeidsgivere ser ut til å være uvillige til å gå på akkord med automatisering, og hevder at automatiseringsrettighetene de vant i 2008 og påfølgende kontrakter ikke bør kompromitteres.Siden den gang har de betalt havnearbeiderne pent.I tillegg vil arbeidsgiveren motstå endringer i generelle personellregler (det såkalte "on-demand utstyrt med"-prinsippet), vil heller automatisere diskusjonen om terminalpersonellkrav til hver terminal og dens ILWU lokale forhandlinger blant lokalbefolkningen, slik det har blitt brukt på brygge i tre sørlige California skjedde i automatiseringsprosjektet.

8. Disse kildene antar også at de lokale klagene som var hovedårsaken til den seks måneder lange havneavbruddet i 2014-15 under de siste fulle ILWU-PMA-forhandlingene ikke vil bryte ut denne gangen.Disse lokale problemene er fortsatt under behandling og må diskuteres, inkludert Pacific Northwest Dockworkers' tro på at arbeidsgiverne ved Port of Seattle terminal 5 ga avkall på deres kontraktsforpliktelse fra 2008 om å opprettholde ILWUs jurisdiksjon over vedlikehold og reparasjonsarbeid mot konkurrerende krav fra andre fagforeninger.

9. Å kompensere for de gjenværende risikoene har mange lenge sett på åpenhet som veien til kontrakter, til tross for omstridte spørsmål som automatisering: de historiske fortjenestene til containerskipselskaper kan brukes til å finansiere store økninger i longshoremenes lønn og goder i 2021 og i år.Kilder peker på den nylige avtalen mellom United Airlines og dets piloter, representert ved Airline Pilots Association, som et eksempel på hvordan forhandlinger mellom arbeidsgivere og nøkkelarbeidere utspiller seg på vestkysten.I disse forhandlingene godkjente det største pilotforbundet i forrige måned en kontrakt som ville heve lønnen for United-piloter med mer enn 14 prosent i løpet av de neste 18 månedene, en økning som anses som "generøs" etter historisk standard.Så langt har det ikke vært kjent nedbremsing ved vestkystens havner.Selv om den forrige kontrakten utløp 1. juli, har fagforeninger og ledelse fortsatt en "forpliktelse til å forhandle i god tro" under amerikansk arbeidslov, noe som betyr at ingen av sidene kan innkalle til streik eller lockout før forhandlingene er erklært fastlåst.I tillegg vil partene under forhandlingene rette seg etter vilkårene i den nylig utløpte tariffavtalen.


Innleggstid: 15. juli-2022